top of page

Wotan on the Peaks

Den artonde oktober utförde jag och min fru Laura Sveriges första Wotan on the Peaks blot. Vi besteg Luppioberget i Tornedalen, Norrbotten. Väl uppe insöp vi den kyliga oktober luften och den otroliga utsikten över Sverige och Finland, delade av Torneälven.


Men det var främst den mäktiga energin som våran ansträngning, intention och blot frammanade som vi kunde känna pulsera runt omkring oss.


Medans vi reste längre och längre norrut blev vi tagna av de vackra vyer vi fick se. Norra Sverige är på sina håll kargt och hårt. Många övergivna gamla gårdsbyggnader och vackra högresta stolpebodar.


Den vackra Torne-älven påminde oss om det tuffa livet som våra förfäder levt här uppe. Ett brutal, kallt landskap, där vintern är lång och sommaren är som en flyktig dröm.

Vi höjde vårat offer åt Allfader


Vi gav våran gåva och bad i gengäld om succé för och lärorika utmaningar för vårat folk och vår kyrka, Asatru Folk Assembly.

Efter blotet åt Allfader stannade vi kvar en stund och andades in den mäktiga stämningen vi hade kallat fram. En besynnerlig tall högg tag i våra blickar. Framför uppenbarade sig en kropp med armar, och därefter ett ansikte. Och ett spjut genom bröstet.


Wotan on the Peaks, ett första av många komma skall!


Hell Gudarna!

Hell Folket!

Hell Asatru Folk Assembly!

135 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page