top of page

Vårblot 2021 genomfördes i kylan med solen strålar på ossVi längtar hela vintern på att våren ska komma. Att få höra de olika fåglarna återvända med sitt kvitter. Och allt nytt liv som kommer med solens återkomst. Allt detta har vi väntat på så mycket att det spritter även i gammal kropp när solens strålar värmer upp ansiktet. Detta är något som är värt att fira och högtidlighålla. Självklart något som vi i Gautr gjorde i helgen då vårdagjämningen var. Tidigare år har vi hållit något vi kallar storblot. Då har vi bjudit in vänner som både är AFA medlemmar och de som har ett intresse men inte medlemmar.

I år blev det inte så. Vi höll det inom Gautr och firade dagen med blot och gille med enbart Gautrfolk. Och det är tråkigt på ett sätt, vi vill bjuda in och lära känna ner folk. Men samtidigt så har vi rätt roligt ihop själva, så i realitet är det inte vi som lider. Det är mer de som sitter ensamma hemma som är de som har tråkigt.

För att sammanfatta en bra dag med några ord. Så barnen skrattade och hade roligt. De som vill kalla sig vuxna hade minst lika roligt de med. Skålrundor gjordes, horn höjdes, eld brann och dåliga skämt sades. Och en och annan plan gjordes upp för mer fester under året.

Jag vill tacka alla som tog sig tiden att komma. Och ser fram emot nästa gång vi ses.


Jag vet att det är en hemsk bild. Och det är med flit, så det så.

Men det tar inte bort det faktum att vi har otroligt roligt och trevligt på våra träffar. Vi har så klart både bättre bilder tagna på oss. Hon som tar kort är en klippa. Vi vill inte dela allt på nätet med alla andra.

Med det sagt så är fritt fram att ta kontakt med oss om ni skulle vilja vara med. Och träffa oss i verkligheten, det ger så mycket mer.


//MK

174 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page