top of page

Ting och Torsblot på Ekavi

Uppdaterat: 8 sep. 2020Då har elden kallnat och ljusen brunnit ner. Återigen är det vardag och det man har kvar är minnet. Varma minnen som ligger kvar som ett varmt täcke runt sig. För det är alltid roligt att träffa alla och få snacka och utbyta roliga skämt. Några som man bara hinner träffa en gång om året har man nu chansen att sitta ner med en stund. Och nu finns det även tid för alla som hittat “hem” att träffa fränder. Och även fast det är första gången så ser man att alla är på samma plan direkt. Vi har en världsbild som är fylld av kärlek till våra barn, naturen och den spirutella världen. Det gör det så enkelt att träffa nya vänner och hålla blot tillsammans.

Detta året så var det Gautr blotlag som bjöd in till Ting och Tors-blot. Och någonstans i de Västgötska skogarna samlades vi. Varje år träffas vi för att hålla ett Ting där mycket dryftas. Hur året varit och hur nästkommande år ska planeras.

Under dagen så hade vi aktivitet för de som ville vara med. Barnen hade full fart med att klättra, springa, hoppa och leva rövare. Precis som barn ska göra.

Framåt kvällen så höll vi blot till Tor. Under en eks lummiga lövverk och med solens sista stålar, fann vi ro att höja horn till Tors ära. Mycket fin stämning med makterna tätt inpå, och med sin skyddande kraft vakande runt oss.

Kvällen fortlöpte med samkväm som lockade fram många skratt. Jag ser redan fram emot nästa gång vi träffas igen.

Väl mött mina vänner.

337 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Baldersblot

bottom of page