top of page

Så som vi ger - Höstblot 2018


"Så som vi ger, får ni... Så som ni ger, får vi"


Orden ekar ännu när jag tänker tillbaka på helgen som gått. Det är en sällsynt upplevelse och få förunnat att få vara en del av den fantastiska grupp som i helgen höll Höstblot med Ting utanför Tanumshede.

Omringade av djup skog och en sjö varpå diset låg tätt på morgonkvisten, började vi en dag som skulle utmärkas av andligt arbete i varje handling.


Foto av Linus B
Asatru Folk Assembly - Skandinaviens Altare och Banér, under Tors vakande ögon.

Deltagare kom från när och fjärran, med siktet inställt på världsarvsbygden på västkusten för att avvika från vardagen och delta i aktiviteterna. Denna handling i sig uppmärksammade vi, då den utgör en offergåva i sig själv. För den moderna människan som lever i en stressfylld bubbla, alltid uppkopplad och med ont om tid är detta den största gåvan vi kan ge makterna, och i slutändan; oss själv.

Att spendera en helg med likasinnade, fullkomligt offline från världen runt omkring men i allra högsta grad i kontakt med något extraordinärt!


 

Föreläsning

Foto av Linus B
Juha Snellman berättar om sitt författarskap

Det bjöds på föreläsning av den eminenta författaren Juha Snellman, som berättade om sitt eget liv samt filosofin och inspirationen bakom hans verk "Slavarnas Tidsålder" (L