top of page

lör 21 mars

|

Tolken

Frejblot

Gautr blotlag bjuder in till Frejblot. Dagen bjuder förutom samkväm och blot även på rundvandring på en mycket historisk plats.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Frejblot
Frejblot

Tid och plats

21 mars 2020 11:00

Tolken, Tolken, 523 98 Hökerum, Sverige

Om evenemanget

Vi i Gautr blotlag har det stora nöjet att bjuda in till vårens Frej-blot, den 21 mars. Det kommer serveras ordentlig husmanskost och en härlig feststämning kan utlovas. Vi har planerat för en minnesvärd upplevelse. Frejblotet kommer hållas på Gautrs blotplats Ekavi. En plats som är avskild och har en mycket trevlig atmosfär. Vår plats är i Ulricehamns området, dvs centralt i det verkliga Sverige.

Denna gång har vi även möjlighet att erbjuda en rundvandring och historieberättande, från en mycket kunnig och engagerad person. Platsen är en väldigt viktig plats för Oden-kulten som kan härledas till vår tidiga historia. Kan även smita in här, att vi tar tillfället i akt och håller en ceremoni på platsen. 

Och nu lite datum och tider att förhålla sig till. Detta kan vara en heldags aktivitet om man väljer det eller enbart mat och blot går bra om så är fallet. Rundvandringen kommer att starta kl 11 och vi ordnar en samlingsplats för att gemensamt åka till rundvandringen.

 

 För eftermiddagsaktiviteterna kommer vi att hålla på Gautrs hemmaplan och tiden är inte spikad än men i härandet kl 14-15.  

Nu till pengen som vi måste ta.   Medlem i Asatru Folk Assembly – 150 kr/person  Icke medlem i Asatru Folk Assembly – 200 kr/person  Självklart så kostar det inget för barn. 

Detta är något som vi slarvigt kallar storblot. Det innebär att vi bjuder in även utanför vårat blotlag. Så alla har möjlighet att få komma hem till oss och ära våren och Frej. Men detta ställer krav på oss alla. Och jag, Martin tar mig rätten att välja vilka som är välkomna eller inte. Nu tror jag inte detta kommer vara ett problem, men vill det ändå ha det tydligt utskrivet. 

Finner ni detta intressant och vill komma så anmäl er på www.afaskandinavien.com alternativt går det bra att höra av er direkt till någon i Gautr blotlag. Det går bra att höra av sig med om ni har frågor gällande dagen.  I annat fall så kommer mer information komma ut till alla som anmäler sitt intresse. Detta kommer att göras troligen en vecka innan blotdag. 

Väl mött 

Martin - Gautr blotlag

Biljetter

Pris

Antal

Totalt

 • Frejblot 2020

  0,00 kr

  Välkommen till oss i Gautr blotlag och fira våren med ett Frejblot. Ni får även möjligheten att gå på en rundvandring på en historiskt viktigt plats.

  0,00 kr

  0

  0,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page